Regnskabsprogrammet til den lille virksomhed

Du har nok fået styr på alle webmaster-relaterede ting ved at læse vores artikler inde på denne her hjemmeside eller blog. Nu er det tid til at få styr på regnskabsprogrammet, og det kan være lidt svært for dem, der aldrig har haft noget med det at gøre. Derfor har vi valgt at skrive denne her artikel til sådan nogle som dig, hvis du er en dem.

Derfor skal du egentlig lave regnskab

Først vil vi live besvare, hvorfor du skal lave et regnskab, og derefter kommer vi til at nævne et par regnskabsprogrammer til de små virksomheder. Du bør lave et regnskab, fordi det hjælper dig med at holde styr på indtægter og udgifter. Derudover er der noget, der hedder skat, og det skal man jo huske at betale. Endvidere er det et krav fra myndighederne: Du skal lave et regnskab, og hvis du har et ApS, så skal dette jo offentliggøres.

De mest anvendte regnskabsprogrammer, for dem der selv laver deres regnskab, er nok Billy, Dinero og e-conomic. E-conomic er nok for dem, der har lidt mere erfaring med bogføring og regnskab sammenlignet med gennemsnittet. Små virksomheder bør derfor nok kigge på de lidt simplere og billigere løsninger som Dinero og Billy. Derudover kan man altid spørge sin revisor, hvis man har sådan en, hvad han eller hun foretrækker i forhold til programmer.

Derfor bruger man ikke Excel

Excel er ikke beregnet til at opfylde alle de krav, som et professionelt regnskabsprogram skal leve op til. Det kan være risikabelt at basere sine regnskaber på et system, som ikke understøtter de forskellige krav, der er til et regnskabsprogram. Det kan for eksempel være krav om dokumentation, overholdelse af regler, sikkerhed, rapportering, revision mv. Desuden er Excel beregnet til at håndtere data i 1-dimensionnelle tabeller, hvilket ikke er tilstrækkeligt til at håndtere og analysere mange forskellige typer af data, som et regnskab kræver. Derudover er Excels muligheder for at skabe konsistente rapporter begrænsede. Det er ofte en tidskrævende proces at oprette rapporter manuelt, og muligheden for at automatisere disse processer er begrænset.